How AllTele failed one customer really bad

SneWs's picture

[EDIT]
OK, so after a lot of back and forth with the higher up's at AllTele the matter has finally been sorted out. I've got my connection back up N running and a good sorry for all the hassle package to seattle the matter.

I've revised the content in this post to reflect what happend and what's been done to correct it. The communication is in Swedish.

För mer än sex veckor sedan så kontaktade jag eran fakturaavdelning för att avisera flytt och för att få mer information om huruvida det skulle gå bra att flytta med mitt ab. till den nya adressen etc. Jag fick då svaret att detta ej var möjligt. Jag bad då att få säga upp mitt ab. och fyllde då i det formulär som hänvisades till. Några dagar senare så hör jag av mig igen för att få feedback på huruvida min uppsägning har blivit mottagen och hanterad, jag fick då frågan varför jag ville säga upp ab:t då detta kunde flyttas till min nya adress. Som tidigare glad och nöjd kund till Blixtvik så svarade jag givetvis att jag ville få mitt ab flyttat.

Några dagar senare så får jag trotts detta en uppsägelsenotis i brevlådan och hör då givetvis av mig igen för att säkerställa att uppsägningen har blivit borttagen och ersatt med flytthantering. Icke, personen jag då pratade med såg till att ta hand om dettta åt mig tacksam nog.

Några dagar innan flytten gick av stapeln så såg jag till att dubbel kolla med er så att allt skulle vara klart och hanterat på eran sida då jag är oerhört beroende av uppkopplingen för mitt dagliga jobb. Minst sagt tur att jag dubbel kollade då inget och ingen gjort något åt min flyttanmälan. Det bör även tilläggas att jag spenderade mer än 30min bara för att försöka komma in i vxl kön. När jag väl kom in i den så bröts det till och från vilket resulterade i mer än 4h innan jag fick tag i någon som inte kunde säga något eller göra något, riktigt bra kundservice.

Efter inflytt den 17:e Juni så förväntade jag mig fortfarande att saker och ting skulle fungera from. fredag. Vilket de inte gjorde. Så det första jag gör måndag morgon är att sätta mig och ringa in till erat fantastisk kassa vxl system och lyckas på bara ca. 30min få kontakt med en på fakturaavdelningen. Han svarar chockat att detta inte bör vara möjligt samt ber om ursäkt ett antal gånger. Han ber snällt om att få ringa tillbaka under dagen då han lovar att gå till botten med det hela, skeptisk efter kontakt med andra personer på AllTele så accepterar jag detta. Och se, han ringer faktiskt tillbaka, det bör även här noteras att han är den första av samtliga som utlovat att höra av sig tillbaka som faktiskt gör det.

Då denna person som gått till grunden med ärendet hör av sig så utlovas att allt ska vara löst och fungerande då jag återkommer till lägenheten. Föga förvånande så fungerar det inte när jag åter är hemma. Ringer tillbaka till er igen och efter bara ca 10min så får jag svar av en firstline support tekniker som tar en titt och kan inte förstå hur det kan vara utlovat att det ska fungera!? Han lägger ett ärende och ber att få återkomma. Personen i fråga återkom inte som utlovat.

Tisdag, 08.00 sätter mig och ringer er igen, och efter ca 30min i kö så kommer jag fram till en annan firstline support tekniker som tar en titt på ärendet etc. Han pratar med ett par kollegor om det hela medan jag väntar i telefonen. Han lovar och svär på att återkomma under eftermiddagen, jag litar inte på detta som du kanske kan förstå efter tidigare erfarenheter. Han återkommer dock och tom. på utlovad tid. Han kan inte se några felaktigheter i systemet och det "borde" fungera.

Onsdag, samma som ovan fast annan tekniker och uppgivet, inget resultat.

Torsdag, tröttnat på den fantastiskt kassa supporten och AllTele, vad hände med Blixtvik kvalité? Där fanns inte dessa problem. Spenderar ett tag med att "traca" och göra saker som man bara gör om man har kunskapen om hur man gör det (aka. jobbar som utvecklare och har arbetat med TCP/IP utveckling en massa år). Gör lite andra saker och helt plötsligt slår det mig. Min statiska adress är förmodligen inte riktigt omkonfad, mycket riktigt, får Redirect response på ICMP från eran Gateway...!? Ställer om brandvägg etc till att dynamiskt plocka adress från er och voilá, det fungerar. Men långt ifrån vad jag betalar för då jag har enligt ab. kontraktet fast IP (statisk).

Slutfas.
Ni, AllTele har inte gjort det som ni får betalt av mig för att göra, inte heller har ni ens varit i närheten av att ge någon form av kundvård eller visat service vilja. Att ni sedan även har utlovat att det ska gå utmärkt och problemfritt att flytta mitt ab. är inte heller korrekt. Jag har nu inte längre kvar min statiska IP som jag dessutom betalar för!?

Gällande ovan punkter samt slutfasen så anser jag inte bara att ni begått ett kontraktsbrott och fortsätter att ta betalt för tjänster som ni ej längre ger mig tillgång till. Detta föranleder att jag vill bli kompenserad för dels den tiden då jag var helt utan nät och således inte kunde göra mitt dagliga jobb på ett tillfredsställande sätt samt bli ersatt för den totala tiden jag lagt ner på att försöka få ordning på detta.

The above describes in more details the different faults and long wait times etc that was the result of me trying to move my connection from one address to another.

Tags: 

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.